2018. október 29., hétfő

A tiszarádi polgárőrök kutyás szolgálattal erősítik településük közbiztonságát

A Tiszarádi Polgárőr Egyesület Gábor Zsolt egyesületi elnök vezetésével ez év folyamán csatlakozott az OPSZ kutyás tagozatához, melyen keresztül 2018. október 11.-én a dunántúli Sümeg településről a 18 hónapos Johnny névre hallgató német juhász kan kutyát fogadták magukhoz.

Az új polgárőr "tag" által olyan szolgálati formát képesek majd nyújtani a település számra, melynél a kutya pszichikailag segíti a járőrt, hogy a polgárőr magabiztosabb legyen, és hatékonyabban tudja ellátni szolgálatát.

A kutya kiképzésében, tartásában szakmai segítséget nyújt az egyesület elnökhelyettesének választott Labbancz Zoltán r. főtörzsőrmester, aki kutyás rendőr Kemecsén.

Az önkormányzat és Szabó János polgárőr közreműködésével Kovács József egyesületi titkár - aki 12 éve polgárőr, korábbi években az egyesület elnöke volt, jelenleg az egyesület titkára, valamint 25 éves német juhász kutyatartói tapasztalattal rendelkezik - közös erőfeszítéssel készítette el az állat számára a biztonságos és megfelelően nagy méretű kennelt.

A kutya jelenleg még nincs "szolgálatban is bevethető" állapotban, 2019. tavaszán esedékes vizsgája után állhat szolgálatba.