2018. január 31., szerda

Működési támogatással kapcsolatos információk

Tisztelt Egyesületek!

2018. évben a működési támogatást kapó polgárőr szervezeteknek számviteli szabályzatát ki kell egészíteni a támogatásonkénti elkülönített nyilvántartás vezetésének kötelezettségével. 

Vagyis külön szükséges nyilvántartani a központi költségvetésből származó támogatásokat és felhasználásukat, külön az önkormányzattól kapott támogatásokat és felhasználásukat, valamint külön az egyéb forrásból származó támogatásokat és felhasználásukat (egységes nyilvántartás esetén az elkülönített lekérdezés lehetősége biztosítottnak kell lennie).

Figyelemmel kell lenni az egyesületek telefon előfizetései vonatkozásában a magánhasználat megtérítésére vagy annak adóvonzatára. További információ ide kattintva olvasható. Az egyesületi tag által megtérített magánhasználati rész nem számolható el a működési támogatás terhére. 

A polgárőr szervezetek 2018. január 1.-től nem számolhatják el a Megyei és Országos Polgárőr Szövetség számára fizetett tagdíjat a működési támogatás terhére.

Az egyesületek tulajdonában lévő gépjárművek esetében az üzemanyag beszerzésénél az üzemanyag számlára rá kell íratni a gépjármű rendszámát. Lásd: OPSZ gépjármű üzemeltetési szabályzat, 9. d. pontja.

Cégkapu regisztrációval kapcsolatban: a regisztráció minden egyesület számára kötelező, ide kattintva további információ érhető el.


Üdvözlettel:

Szabó László