2018. február 7., szerda

Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Katonai Szolgálat

A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja az önkéntes tartalékos rendszerét, amelynek új elemeként a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát.

Olyan önkéntes tartalékosok kiképzése a cél, akik civil foglalkozásuk megtartása, tanulmányuk folytatása mellett támogatják a honvédelem ügyét!

Az ország valamennyi járásában létrehozandó, területi elven szervezett önkéntes tartalékos századok megalakításának célja, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett, felkészített, alkalmazható erő. A területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan kiképzést, tudást kapnak, mely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről. Miután protokolláris feladatai is lehetnek a tartalékos katonáknak, jelenlétük emelhetik helyi szinten is az ünnepi megemlékezések, koszorúzások színvonalát.

Azon polgárőr társunk, akit érdekel a katonaság további információt kaphat a tartalékos katonák kötelezettségeiről, juttattatásaikról következő weboldalon: iranyasereg.hu