2018. január 31., szerda

15 év a közösségért, a településért


2018. január 20-án tartotta a Máriapócsi Polgárőr Egyesület évértékelő közgyűlését. A Civilszervezet 2003-ban, 15 éve alakult. A jó működésük eredményeként 2015 júliusában csatlakozott a szervezethez Pócspetri település is.

Lőrincz Péter elnök beszámolója részletesen tartalmazta az Önkormányzatokkal, a Rendőrséggel, az Egyházakkal, a településeken lévő intézményekkel, más civilszervezetekkel való együttműködésüket. Nemegyszer Nyírgyulaj, Kállósemjén település polgárőrei egymás segítségére siettek különböző feladatok megoldásában.


A 2017-es évben az eddig megszokott tevékenységeik mellett új feladatokba is bekapcsolódtak. Ellátták az Iskolás gyerekek kerékpáros túrájának kísérését Magy településre, s közben a vadőrökkel is kapcsolatot tartva segítettek egy őzgidán. Biztosították a Dudás Miklós Püspök emlékfutást. Öröm volt számukra, hogy 4 középiskolás diák, a tanulmányaihoz szükséges „közösségi szolgálatot” náluk töltötte le. Jelentkezésüket, törekvésüket támogatták, és bevonták őket a bűnmegelőzési tevékenységükbe.

Mivel Egyesületi munkájukat igen eredményesen, önként, társadalmi munkában végzik, ezt megköszönte és elismerésben részesítette:

Orosz István, a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely Igazgatója -

Nagy Attila, Györkös Szabolcs, Hajas Pál, Rédai János, id. Bihari István polgárőröket.

Papp Bertalan Máriapócs város polgármestere -

Hajas Pál polgárőrt.

Palóczy Lajosné, a város díszpolgára -

Zelenyák Ágnest, az Egyesület gazdasági felelősét.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság -

Májer József, Bunya Gábor polgárőröket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség -

Tamás Lászlót, az Egyesület titkárát, Bihari Józsefné, Sitku Zsolt és ifj. Lőrincz Péter polgárőrt.


Palóczy Timea