2017. november 10., péntek

Elismeréseket adtak át a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program résztvevőinek


2017. október 28.-én Kelet-Magyarország tíz megyei jogú városának önkormányzati képviselőit, az érintett polgárőr egyesületek vezetőit és kapitányságvezetőit várták arra a fórumra, amelyet Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon rendeztek, s amelyen a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program kelet-magyarországi regionális tapasztalatait összegezték a résztvevők.

A résztvevőket – közöttük is kiemelten Papp Károly r. altábornagyot, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjét, dr. Túrós Andrást, az Országos Polgárőr Szövetség elnökét, Farkas József r. dandártábornokot, megyei főkapitányt és dr. Ulrich Attilát, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármesterét – Csóra György, az OPSZ általános elnökhelyettese köszöntötte, majd felkérte az országos főkapitányt és a Polgárőrség elnökét elismerések átadására.

A fórum alkalmával Somogyi János a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Papp Károly r. altábornagynak, az ORFK vezetőjének Sárkányölő Szent György szobrot ajándékozott. A polgárőr tevékenység kiemelkedő végrehajtásáért tárgyjutalomban részesítette Nagy Istvánt a Rozsréti Polgárőr Egyesület elnökét, Szokol Tibort a Nyíregyháza-Városközpont Polgárőr Egyesület elnökét, valamint Bordás Bélát a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közbiztonsági Közalapítvány elnökét.