2017. október 29., vasárnap

Fokozott közlekedési ellenőrzés az ittas járművezetők kiszűrésére

A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai 2017. október 23-án az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn-módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek a rendőrkapitányság illetékességi területén.

A rendőrök a polgárőrökkel közösen 253 járművezetőt ellenőriztek, melynek során két sofőr bizonyult ittasnak. Egyikükkel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg a másik járművezetővel szemben büntetőeljárást indítottak.

A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok mindenkori betartására, hiszen aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat!​

A közlekedési baleseteket előidéző okok között az ittas járművezetés kiemelt veszélyforrás, ezért a közlekedők a rendőrkapitányság illetékességi területén a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre. A kialakult tévhitekkel ellentétben már egyetlen pohár szeszes ital elfogyasztása is számít! Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság