2017. október 24., kedd

Sajtódíj a polgárőrségtől

Kitüntetettek és vezetők Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből
Az Országos Polgárőr Szövetség sajtódíj kitüntetését vehette át Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió és Napló főszerkesztője.

Elismeréseket adott át az Országos Polgárőr Szövetség az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján tartott budapesti megemlékezés keretében, csütörtökön. Minden megyéből több kategóriában kaptak díjakat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kiváló polgárőr egyesülete a tuzséri lett (Turóczi Tibor vette át), az év kiváló polgárőre a balkányi Gilányi Tibor Zsolt, az év kiváló pedagógusa a csarodai Király Lajos, mellettük belügyminiszteri tárgyjutalomban részesült Jászovics László, a szövetség megyei elnökhelyettese, és életmentő érdemérmet kapott Filkó Péter, a Sóstói Polgárőr Egyesület tagja.

Az ünnepi beszédet dr. Simon Miklós, megyei parlamenti képviselő (FIDESZ-KDNP), az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnöke tartotta, aki maga is polgárőr és a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozatát vehette át. A két országos sajtódíj kitüntetés közül – melyet a szövetség elnöksége a hitelesen végzett tudósítások elismeréseként adományozott – az egyiket Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió és Napló főszerkesztője vehette át dr. Túrós Andrástól, az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől.

dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át az elnökség nevében a
"Polgárőrség Sajtódíja" kitüntetést Tarczy Gyula főszerkesztőnek
– Bár az elismerés személyre szól, de én úgy értelmezem, hogy a teljes szerkesztőség, tehát a Nyíregyházi Televízió, a Nyíregyházi Napló és a nyiregyhaza.hu csapatainak munkáját is elismerték vele. Ha Nyíregyházán a polgárőrségről beszélünk, akkor könnyű dolgunk van, mert van mire büszkének lennünk és van mit írnunk, bemutatnunk. És talán ebben az elismerésben az is benne van, hogy Nyíregyháza városa a visszajelzések és értékelések alapján egy kiemelkedően sikeres Országos Polgárőr Napot szervezett és rendezett 2017. júniusában – értékelte portálunknak a kitüntetett.

Forrás: Nyíregyháza.hu