2017. szeptember 5., kedd

TeSzedd hulladékmentesítési akció 2017.

Felhívás

POLGÁRŐR TAGEGYESÜLETEI ELNÖKEINEK

Tisztelt Elnök Úrak!

Közeleg az idei TeSzedd hulladékmentesítési akció (szeptember 15-17). A korábbi évekhez hasonlóan idén is ez egy kiváló alkalom, hogy a polgárőrség is bekapcsolódjon az aktív környezetvédelembe, hogy kapcsolatokat építsen ki a helyi lakossággal, és megtisztítsuk településünk szemetes zugait.

Szeptember 5. éjfélig van lehetőség új találkozási (gyűjtési) pontot regisztrálni a TeSzedd honlapján: http://szelektalok.hu/teszedd/, illetve minden fontos információ, határidők, a már meghirdetett találkozási pontok elérhetőek a fenti honlapon.

A járőr szolgálatok során is tapasztalhatjuk, hogy hol vannak illegális hulladék lerakók, szemetes területek, szervezzünk ezekre rá egy-egy csoportot együttműködve a helyi iskolákkal, önkormányzatokkal, civil szervezettekkel, a lakó-közösségekkel és tisztítsuk meg az adott területeket. 

A szemetes zsákot, és a kesztyűt, valamint az összegyűjtött szemét elszállítását a szervezők biztosítják, mi „csak” a lelkesedésünket, önkéntes munkánkat kell hozzáadjuk, és sikeres lesz az akció a közvetlen környezetünkben is.

Kérjük, hogy a szemétgyűjtésről fényképes beszámolót a kornyezetvedelem@opsz.hu illetve a sajto@opsz.hu címre küldjön minden résztvevő polgárőr egyesület, szövetség.

Budapest, 2017. szeptember 5.

Üdvözlettel: dr. Túrós András
elnök
s.k.