2017. szeptember 9., szombat

Trükkös vállalkozó Nyíregyházán

Tavaly ősszel Sátoraljaújhelyen végzett házaló tevékenységet az a vállalkozó, aki a piaci árnál jóval drágábban kötött szerződést gázkészülékek alkatrészeinek cseréjére. Az ottani önkormányzat óvatosságra intett mindenkit, ugyan a vállalkozó tevékenysége nem ütközik törvénybe, de etikussága megkérődjelezhető.

Zemplén Televízió 2016. augsztus 9. adása

Ezen a héten a szóban forgó vállalkozó - lakossági bejelentés szerint - Nyíregyháza és vonzáskörzetében keresi fel a lakókat tevékenységük végzése érdekében. 

"2017.szeptember 05-én, Nyíregyháza Szabadságbokorban két férfi, az egyik 35 a másik 45 év körüli, gázszerelőkéhez hasonlító sárga ruházatban, szakembernek kiadva magukat csengetett be három házba, azzal az ürüggyel, hogy a házban lévő gázcsapokat kell ellenőrizniük.
Az idősek jószándékkal beengedték őket, ott megvizsgálták a konvektorokhoz vezető vezetéken lévő csapokat és a tűzhely vezetékét, majd közölték, hogy ezeket ki kell cserélni, mert elavultak. A munkára vállalkozói szerződést írnak, majd az elvégzendő munka értékének felét ki kell fizetni előlegként. 
Azt is hozzáteszik, hogy amennyiben nem cserélik ki a csapot, akkor kikapcsolja a szolgáltató a gázt.
Természetesen mind a három házban fizettek az idősek."

Kérjük, hogy a vállalkozási szerződés aláírása előtt, tájékozódjanak, hogy a szükséges munkák elvégzésére ténylegesen szükség van-e, azt a megfelelő áron kínálják-e, valamint az előrenyomtatott, formanyomtatványon felkínált vállalkozási szerződés pontosan milyen kötelezettséget tartalmaz a szerződő felekre vonatokozóan.