2015. január 29., csütörtök

Emlékfát ültettek a Tuzséri Polgárőrök

A Tuzséri Polgárőr Egyesület, eleget téve az Országos Polgárőr Szövetség országos felhívásának, 2014. december 30-án elültette a „Polgárőrség fáját”. 

Az eseményen részt vettek a polgárőrség tagjai mellett, Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat vezetői: Ferkovics Tibor polgármester Úr, Klicsu Ferenc alpolgármester Úr, Dr. Szép Béla jegyző Úr, aki egyben polgárőrtárs, valamint a képviselő testület tagjai. 

A fát Tuzsér Nagyközség újonnan kiépített parkjában ültették el az utókor számára a polgárőrség tagjai.

A résztvevőket Turóczi Tibor, az egyesület elnöke köszöntötte és elmondta, hogy a fa ültetésével nemcsak egy egyszerű felhívásnak tesznek eleget, hanem egy kellemesebb ünnepnek is, hiszen a Tuzséri Polgárőrség megalakulásának 20 éves évfordulóját ünnepelte.

„Legyen ez a fa az összetartozásunk és elkötelezettségünk szilárd bizonyítéka. Állítsunk ily módon emléket az utókornak, az önkéntes bűnmegelőzők és a lakosság tisztelt táborának. Mutassuk ki elkötelezettségünket a természet, a település és a lakosság védelme mellett. Tesszük ezt mi Tuzsér polgárőrei. A közösség választott vezetőivel közösen kívánunk jó talajt és sikeres növekedést az emlékül ültetett fának” – mondta el beszédében Turóczi Tibor polgárőr parancsnok.

Az elültetett fa tövében időkapszulát helyeztek el a Polgárőrség tagjai, amelybe fényképek, valamint az önkormányzat vezetői és a polgárőrség tagjai által egyenként aláírt névjegyzék került. A fa mellett tábla hirdeti az ültetés időpontját és a fa tulajdonosát.

Turóczi Tibor
polgárőr parancsnok