2015. január 29., csütörtök

Jubiláltak a Tuzséri Polgárőrök

2014. December 6-án nevezetes évfordulót ünnepelt a Tuzséri Polgárőrség. 1994 őszén alakult meg a Tuzséri Polgárőr Egyesület, melynek alapító tagjai: Révész Attila és Csobai Attila voltak Az első egyesület tagjai: Dr. Papik Tamás elnök, Révész Attila titkár, Révész József gazdasági felelős, valamint Kutasi Zoltán és Csobai Attila vezetőségi tagok.

Lényeges szám az akkor megalakult Polgárőrség nagy létszáma, ami 84 főt tett ki. Az önkormányzat pozitívan fogadta a kezdeményezést és mind anyagilag, mind egy UAZ típusú gépjárművel támogatták az újonnan megalakult szervezetet. 

1998-ban új elnöke lett a szervezetnek Turóczi Tibor személyében, aki azóta is lelkiismeretesen irányítja a polgárőrséget.

Az eltelt idő alatt a polgárőrök már 2 alkalommal vettek részt felkészítő tanfolyamon, amelyből sikeres vizsgát is tettek. Jelenleg 40-50 polgárőr érvényes vizsgával rendelkezik és azóta is folyamatosan őrzik és védik Tuzsér község lakosait, azok tulajdonát.

Az ünnepségen megemlékeztek az időközben elhalálozott társakról, akik becsülettel, tisztességgel végezték munkájukat. Turóczi Tibor beszélt a 20 év alatt elvégzett munkáról, feladatokról, a községben megtalálható nevezetességek, kereskedelmi egységek biztosításáról, az éjszakai járőrözésekről, az idősek és egyedülállók védelméről. 

Az elmúlt 2 évtizedben a polgárőrség tagjai elkóborolt gyerekeket, eltűnt felnőtteket találtak meg, több személyt hazaszállítottak az utcáról, valamint 7 esetben hívtak mentőt sérült emberhez. Folyamatosan biztosítják a sportrendezvényeket, a postai kézbesítők biztonságát nagy pénzkifizetés idején. Részt vesznek a község által szervezett rendezvényeken, állami, egyházi ünnepeken, falunapokon vendégként és szervezőként egyaránt. 

Az egyesület munkáját elismerik, hiszen sokan kaptak elismerést és jutalmat a helyi önkormányzattól. az Országos valamint a Megyei Polgárőr Szövetségtől, a Megyei Tűzoltóságtól, és a Debreceni Postaigazgatóságtól. A jutalmakat átadta: Jászovics László megyei polgárőrség elnök helyettese. A jubileumi ünnepség vidám hangulatban telt a családtagok és barátok együtt örültek a sikeres 20 évnek. 

„A 20 éves jubileum akkor válik teljessé, ha kifejezzük köszönetünket a lelkiismeretes és önkéntes munkáért, ill. tisztelettel köszönjük meg a munkát végzők családtagjainak türelmét és a folyamatos bűnmegelőzést, hiszen kell, hogy legyen egy olyan szervezet, ahol mindenkor mindenben lehet számítani.” – mondta Turóczi Tibor polgárőrparancsnok ünnepi köszöntőjében.

Turóczi Tibor
polgárőr parancsnok