Az elnök

Somogyi János elnök

1953. november 12-én született Nyírbátorban. Tanulmányai befejezése után a BM határőrség nyírbátori kerületében telejesített szolgálatot. Kiváló és az egység élén járó katonája kitüntetésekkel szerelt le. AMOL Rt. Töltőállomásán dolgozott vezetőként, alkalma volt szembesülni a ténnyel, hogy egyre durvább a bűnözés és egyre kevésbé érezhetik magukat biztonságban a polgárok.

Nyírbátorban 1989. nyarán alakult meg a polgárőrség, amihez elsők között csatlakozott, látta ugyanis, hogy az országban bizonytalanság uralkodik, senki sem tudta, mit hoz a jövő.

Lakóhelyén élő emberek racionálisan gondolkodtak, és erős önvédelmi reflexük létrehozta az első civil egyesületet, amely a közrend-közbiztonság felett örködött.

Egy év múlva már a szervzet vezetőjeként határozta meg az elvégzendő feladatokat. A rend szeretetét és a törvények tiszteletét az édesapjától örökölte, aki három évtizedig szolgált a rendőrség állományában. 1999-ben a megyei küldött értekezlet megválasztotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Polgárőr Szövetség elnökévé, azóta tagja az OPSZ elnökségének is. Eredményes munkájának bizonyítéka, hogy belügyminiszteri és OPSZ Elnöki dícséretben részesült.

Az elnöksége idejére tehető, hogy új alapokra lett helyezve a megyei főkapitánysággal az együttműködési, valamint megkezdődött a határörséggel is az összefogás.