2022. május 20., péntek

Közös szolgálat Nyíregyháza biztonságáért

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság összehangolt hatósági jelenléttel is biztosítja a megyeszékhely közrendjét és közbiztonságát.

Rendőrök, közterület felügyelők, és polgárőrök közösen látnak el járőrszolgálatot a nyári időszakban péntek éjszakánként Nyíregyházán.



A fokozott hatósági jelenlét a város frekventált területeire; a parkok, közterek, játszóterek, és az éttermek-szórakozóhelyek környezetére fókuszál, és elsősorban a lakosság nyugalmát megzavaró, valamint a szubjektív közbiztonságérzetüket hátrányosan befolyásoló jogsértések megelőzésére irányul.

A korábbi évek pozitív visszajelzései alapján az együttműködő hatóságok munkatársaival megerősített rendőrségi szolgálat hatékonyan biztosította a városlakók nyugalmát, a szórakozók biztonságát.

A demonstratív szolgálatellátás 2022. május 20-án megkezdődött, és egészen szeptemberig tart. A közterületi szolgálatok tervezésekor a résztvevő hatóságok figyelembe veszik az állampolgári bejelentéseket, és a köznyugalmat megzavaró korábbi jogsértések helyszíneit.