2022. május 14., szombat

III. Örökösföldi Polgárőr Családi Nap

Kiváló hangulatban telt a III. Örökösföldi Polgárőr Családi Nap 2022. május 14.-én.
Egy kicsit betekinthettek a kilátogatók a polgárőrök munkájába, megismerkedhettek a közlekedéssel kapcsolatos szabályokról a gyerekek, hisz a Rendőrség egy ideiglenes KRESZ pályát is felállított.
 

 
A rendezvényt Tóth Imre Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője nyitotta meg, aki a rendezvény fővédnöke és ő is tagja az Örökösföld-Újvárosi Polgárőr Egyesületnek. 
 

 
Beszédet mondott dr. Szabó Tünde Államtitkár Asszony, aki hangsúlyozta a családok összetartó erejét, a civil szervezetek önkéntes munkájának fontosságát, kiemelte a családi nap célpontját, a tagtoborzást.
 
 
 
Az ügyes gyerekek kerékpár felszereléseket kaptak a Kerékpár Guru felajánlásából. Felülhettek a rendőrségi motorra, beülhettek a szolgálati gépjárművekbe.
Kipróbálhatták az agyagozást Bráder Attila fazekas, kerámiakészítő mesterrel, kézműves, barkács foglalkozásokon vehettek részt Dajka Jánosnénak köszönhetően. 
Kérhettek hajfonást, csillámtetoválást, arcfestést a Be-YOU-Tiful Szépségszalon jóvoltából. „Kutyasimiben” is részt vehettek az Állatbarát Alapítvány védenceinek köszönhetően, valamint vásárolhattak tőlük ajándéktárgyakat az alapítvány támogatása céljából. 
Láthattak kutyabemutatót a Rosszcsont Kutyakiképző Iskola csapatával, a Glam Crew Tánccsoport több csapatától hip-hop táncokat tekinthettek meg a kilátogatók, ahol rengeteg energia szabadult fel az igen látványos tánc által. 
Vidám, táncos babahordozást mutatott be a Lógjunk anyuval! csapata. 
Misi Masszőr kimozgatott pár végtagot és néhány becsípődött idegszál helyére került. 
Medi-Ball és karate bemutatót tekinthettek meg a nézők, valamint ki is próbálhatták, hogy miként kell a Mediball-t használni. 
Érzékenyítő foglalkozásokat próbálhattak ki a Még Egy Esély Egyesület sátrában. 
BMX bemutatón láthattunk elképesztő mutatványokat Freestyle SE show-ján.
A Burattino bábszínház előadásában A madárijesztő című előadást nézhették a kicsik, valamint vásárolhattak egyedi kutyás ajándékokat a Bol-Dog sátrában.