2021. július 15., csütörtök

Országos szemétszedési akcióban vett rész Tiszarád polgárőrsége


2021. július 4-én fejezte be a "Tavaszi Nagytakarítást" programot a tiszarádi egyesület. Április elején csatlakozott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ országos szemétszedési akcióhoz, a "Tavaszi Nagytakarítás" elnevezésű környezetvédelmi kezdeményezéshez. 

Az akció során az egyesület vállalt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintő Országos Kéktúra útvonal több mint 50 km-es megyei szakaszának szeméttől való megtisztítását. A vállalt útvonalat gyalogosan, előzetesen 5 szakaszra bontva és legtöbbször a helyi polgárőrség bevonásával tisztították meg.

Az útvonalakon rendszerint műanyag flakonokat, csokoládés és chip-es zacskókat, papírokat és egyéb háztartási hulladékokat találtak, melyeket összegyűjtve és szelektíven válogatva utánfutó segítségével szállítottak el a különböző helyszínekről.

Akciónkat kiemelten támogatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség, valamint további támogatónk volt a Kisvárdai Polgárőrség, az Anarcsi Polgárőrség, a Petneházi Polgárőrség, az Együtt Rohodért Polgárőr Egyesület, a Kántorjánosi Polgárőrség, a Nyírbogáti és Nyírgelsei Polgárőrségek.