2021. május 13., csütörtök

Kétszer két keréken vigyázzák a rendet az ópályiak és tiszadadaiak


A négy vadonatúj, fehér robogót vehetett át a tiszadadai és az ópályi polgárőr egyesületek vezetői kedden délelőtt, mellyel gyorsabban és kényelmesebben végezhetik önkéntes munkájukat.

Somogyi János, a Sz-Sz-B Megyei Polgárőrség elnöke az átadó ünnepségen elmondtam, hogy egy nyertes pályázatnak köszönhetően közel kétmillió forintért vásárolhattunk robogókat. Szerettük volna megköszönni a tiszadadai és az ópályi polgárőrök kiemelkedő munkáját, ezért döntöttünk úgy, hogy ehhez a két egyesülethez kerülnek a kétkerekűek. 

Havasi Gusztáv, az ópályi Jeremcsuk László Polgárőr Egyesüelt elnöke köszönetét fejtezte, majd megemlítette, hogy már a rendszerváltás utáni évben megalakult egyesületün, akkor még semmijük nem volt, csak a lelkesedésünk és egy lerobbant postásautó. A megyei szövetség segítségével az elmúlt szűk tíz évben vásárolhattunk két kerékpárt, kaptunk egy új autót, most pedig két robogót. 

Tiszadada polgármestere, Mizser Zsolt is elkísérte a helyi polgárőrök vezetőjét, Tamás Benjamint az átadó ünnepségre, hogy személyesen köszönhesse meg a megyei szövetség támogatását.

– Kiváló az együttműküdés az egyesület és az önkormányzat között, napi kapcsolatban vagyunk. Korábban már kaptunk kerékpárokat, autót – ezekre nagyon vigyázunk –, a két új robogóval pedig még hatékonyabban teljesíthetnek járőrszolgálatot. A polgárőrök anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik a munkájukat, de minden bizonnyal szívesebben dolgoznak, ha úgy érzik, megbecsülik őket és minden szükséges eszköz a rendelkezésükre áll – tette hozzá a község első embere.












Fotók: Szabó László