2020. július 31., péntek

Beszámolt a tagságnak a Nyíregyházi Kertvárosi Polgárőrség vezetősége az elmúlt másfél esztendőről


Az idei közgyűlésen is elismerésre méltó eredményekről tudott beszámolni tagságának, a Nyíregyházi Közalapítvány kuratóriumi elnökének (Bordás Béla), tagjának (Ágoston Ildikó), valamint Kelemen András körzeti megbízottnak Szabó László, a Nyíregyháza-Kertvárosi Polgárőrség Egyesület elnöke.

A napokban megtartott találkozón elhangzott: a megyeszékhelyen működő egyesületek között kiemelkedő létszámmal és lelkesedéssel szolgáló kertvárosi csapat, amely azon túl, hogy minden pénteken és szombaton este, illetve éjszaka járőrözik, jellemzően napközben is tettre kész, főleg a Tüzér utcáról betelepített lakóknál kialakuló konfliktusok miatt.

Tavaly májusban a bujtosi majálison, a kertvárosi gyereknapon, később a nemzetközi kerékpárversenyen, a kertvárosi biciklis versenyen, a nyírségi futóversenyen, novemberben a Hősök temetőjénél rendezvényeket biztosítottak, év végén pedig ételt osztottak az „Oltalom alatt álló” hajléktalanoknak a kertvárosi polgárőrök. Szeptemberben szolgálati gépkocsit kapott a szervezet, novemberben Póka Imre a budapesti rendőrpalotában vehette át az Év Polgárőr Pedagógusa címet – derült ki az eredménybeszámolóból.

Az idei koronavírus-járvány kissé átírta a forgatókönyvet az egyesület életében is, a kijárási korlátozás ideje alatt a 65 év feletti polgárőröket nem osztották be szolgálatra, inkább a fiatalok vállaltak dupla műszakot.