2019. szeptember 19., csütörtök

Polgárőrök a biztonságos iskolakezdésért

Szeptember első napjaiban - ahogy ezt évek óta már megszokhattuk - városszerte polgárőrök, közterület-felügyelők és rendőrök segítik a közlekedőket az iskolák környékén.

A nyíregyházi járásban az Orosi Polgárőrség a Herman Ottó Tagintézményénél, a borbányai egyesület a Petőfi Sándor Tagintézményénél, a városközponti polgárőrök pedig a Görög katolikus iskolánál teljesítettek szolgálatot.

A Jósaváros polgárőrei a Szent Imre Általános Iskolánál, a kertvárosiak a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi tagintézményénél, a Mandabokriak pedig a Vécsey Károly Általános Iskola Váci Mihály Tagintézményénél, míg a sóstói polgárőrök Szabó Lőrincz Tagintézményénél.

Nyíregyháza polgárőrei szabadidejükben, térítés nélkül segítik a reggeli és délutáni időszakban a gyalogátkelő helyen az iskolások, óvodások átkelését. 

A tanévkezdés időszakában fontos a fiatalok biztonsága, kiemelten az iskolakezdés, ahol számos "kis"gyermek kezdi meg a "várva várt" iskolai időszakot. Ezzel egy időben sok gyermeket visznek szüleik, nagyszüleik bölcsődébe, óvodába. Éppen ezért fokozott óvatossággal, kellő körül tekintéssel kell közlekednünk, hiszen a megnövekvő forgalom az intézmények környékén odafigyelést igénnyel.

A polgárőrség minden körülmények között a megelőzés fontosságát hangsúlyozza, hiszen így elkerülhetőek a veszélyes helyzetek. Fontos kiemelni, hogy a szülők is sokat segíthetnek a zökkenőmentes tanévkezdésben. Sokat számít a gondviselő és a pedagógus közötti jó kommunikáció. A vagyonvédelem területén tehetünk megelőző lépéseket, úgy mint lakattal való lezárása a kerékpároknak, mobiltelefon és pénztárca táska belsejében való elhelyezése.