2018. augusztus 22., szerda

Polgárőr nap Tuzséron


Családos Polgárőröket jutalmazott a tuzséri polgárőrség elnöke és Ferkovics Tibor nagyközség polgármestere.

Már hagyománnyá vált, hogy a tuzséri polgárőrség tagjai és családjaik egy nyári hónapban családi napot tart, idén augusztus 3-án tartották és a Tisza parton összegyűlve adták át az elismeréseket a feladatukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó családos polgárőr társaiknak, majd családtagjaikkal együtt ünnepeltek, szórakoztak.

A meghívott vendégek között volt Ferkovics Tibor, Tuzsér Nagyközség polgármestere, Harmati Gábor rendőr ezredes Záhony Város Rendőrkapitányság vezetője, Varga Béla a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség 6. körzet koordinátora, Kutasi Zoltán a polgárőrség tiszteletbeli tagja, valamint Révész Attila sportigazgató, Turóczi Edina tiszteltbeli tag és Erdős József az ERDŐS újság tulajdonosa.

Ferkovics Tibor köszöntőjében elmondta, hogy 23 éve működik a településen a polgárőrség, amelynek tagjai önkéntesen és díjtalanul végzik munkájukat és nagyon nagyra becsülendő ezeknek az embereknek az áldozatkészsége és kitartása. Hozzátette: akkor lesz élhető egy település, ha a közbiztonság megfelelő.

A tuzséri polgárőrség felkészülten, szervezetten és jól működik, még akkor is, ha nem mindennapi esetekkel találkoznak. Ennek is köszönhetően tavaly az év polgárőrsége lett a tuzséri.

Polgármester Úr felszólalásában azt is elmondta, hogy a polgárőrség jelenleg 2 gépjárművel rendelkezik és munkájuknak és felszerelt és folyamatosan bővülő kamerarendszernek köszönhetően Tuzsér a járás egyik legbiztonságosabb települése.

Turóczi Tibor, az egyesület elnöke többek között elmondta, hogy láthatóan komolyan veszik a feladatukat, melyet társadalmi munkában végeznek, elősegítik a közbiztonsága megőrzését az utcákon és a tereken, hogy az idősek és fiatalok is biztonságban érezzék magukat otthonukban éjjel-nappal.  Az elnök azt is megemlítette, hogy az elmúlt években 3 kerékpárral is bűvölt a polgárőrség gépparkja.

Harmati Gábor ezredes többek között elmondta, hogy mindig őrömmel jön Tuzsérra, és hogy a polgárőrség tevékenységét alakulása óta figyelemmel kísérte - hiszen 34. éve dolgozik a Záhonyi Rendőr-kapitányságon - és végignézve az elmúlt 23 év munkáját, megérdemelve vehette át a tuzséri polgárőrség az év polgárőrsége kitüntetést. Tuzsér egy élhető településnek számít, de ez nem mindig volt így.

A rendezvény külön érdekessége volt, hogy a tuzséri polgárőrség két új tagot is felvett soraiba, hiszen Ferkovics Tibor, Tuzsér Nagyközség polgármestere és Nagy Gábor is csatlakozott a szervezethez, mely így már 45 tagot számlál. Ferkovics Tibor úr azt is elmondta, hogy mivel nemrég megszűnt a politikai párttagsága, ezért újra csatlakozni kíván a tuzséri polgárőrséghez, amelyet a tagság egyöntetű szavazatával támogatott. A szervezet Nagy Gábor tagsági jelentkezését is elfogadta.

Varga Béla a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség járási koordinátora elmondta, hogy az egyesület munkájával meg van elégedve, nagyon örül, hogy sok fiatalt lát a tagok között. Munkájukhoz a tagoknak és családjuknak is jó egészséget, békességet és örömöt kívánt.

Turóczi Tibor elnök záróbeszédében elmondta, hogy nagyon jó érzés neki, hogy ilyen sokan összegyűltek és hogy ez a kis település és a település polgárőrsége ilyen összetartó közösséggé kovácsolódott.

A polgármester Ferkovics Tibor az elismerést és jutalmat Papp Józsefnek, Révész Barnának, Molnár Sándornak és Koi Attilának adta át, Túróczi Tibor elnök pedig Révész Sándor, Ráduly Tibor, Halász Gábor, Révész Gyula polgárőr tagokat méltatta elismeréssel.

A beszédek és a jutalomátadás után a megjelent vendégeket a polgárőrség tagjai látták vendégül finom gulyáslevessel, melyet családias hangulatban fogyasztottak el.

Forrás: Erdős Információs és hirdetési reg. hetilap (XVIII. évfolyam, 13. szám, 2018. augusztus 17).