2018. március 28., szerda

A Civil Kontroll-Biri Polgárőr Egyesület szociális téren is jeleskedik

A Civil Kontroll-Biri Polgárőr Egyesület 2018. március 27-én ebben az évben először - s terveink szerint nem utoljára -, élelmiszert juttatott el Biri községben azoknak, akik az Egyesület szempontrendszere szerint arra jogosultakká váltak. 

Ebben az évben is az önkormányzat által összeállított listából dolgoztunk, de nem ragaszkodtunk annak minden tételéhez. Ennek oka egyszerűen az, hogy nálunk nem a gyermekek száma, vagy a családfenntartó (vagy bármelyik szülő) inaktív állapota a döntő, hanem inkább a megfelelő környezet, rendezett udvar, vagy a tiszta öltözet – mindezek sokkal többet nyomnak a latban, ezek alapján születtek a döntések. Természetesen előnyben részesültek a többgyermekes családok, de csak akkor, ha abban mindkét szülő dolgozott. 

Mi nem szociális intézmény vagyunk, hanem a szociális tevékenységet is felvállaló egyesület, tehát saját rendszer alapján, saját, szigorúan vett értékítélettel születtek a döntések. Soha nem volt ebből probléma, mind az önkormányzat, mind a településen élők egyaránt elismerik munkánkat. 

A közbiztonságban való aktív részvétel mellett ezért is választottuk – többek között – a szociális tevékenységet, mert ezzel is a helyben élők segítségére lehetünk, s meglátásunk szerint szépen megfér egymás mellett több tevékenység is – éppen a mai nap a példa rá.

Tóth Béla – Elnök