2017. április 1., szombat

Könyvelési -, támogatás elszámolási szolgáltatás

Tisztelt Egyesületi Elnökök!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség a megyebeli polgárőr egyesületek számára meg kívánja szervezni - az Egyesületek és az OPSZ által is igényelt - "központi" könyvelési -, és támogatás elszámolási szolgáltatását. 

Ezen szolgáltatás által összességében nem az adminisztrációs terhet csökkentjük, hanem az egyesületek elnökeit mentesítjük jelentős mennyiségű feladattól. Az átvállalt feladatok szakszerű és pontos elvégzésével az elnök így jelentős időmegtakarítást érhet el, képes az egyesület valói céljaival foglalkozni.

Miről is van szó konkrétan?

A Megyei Szövetség két egybekapcsolódó szolgáltatás kíván az önkéntesen jelentkezők számára kialakítani. A szolgáltatás igénylése nem kötelező.

Az első szolgáltatás a könyvelési szolgáltatás, mely keretében az egyesület könyvelési, adóbevallási, adatszolgáltatási, közzétételi, adóhatósági kapcsolattartás, és minden egyéb kapcsolódó feladat elvégzésre kerül.

A második szolgáltatás az OPSZ-MPSZ által átadott működési támogatás elszámolásáról szól. Az előzőleg lekönyvelt számlák, bizonylatok előkészítését, és az elszámolás beszámolójának elkészítését foglalja magában.

Két megyében már fut a projekt

A tervünk nem példa nélküli, országos szinten már a Heves Megyei Polgárőr Szövetségnél és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetségnél vannak túl sikeresen a tesztidőszakon.

Milyen költséget jelent ez az egyesületek számára?

Mindez nyilván költségekkel jár. Kettő vagy több ember teljes munkaidejét kitöltő feladatokról beszélünk. Azonban az egyesületek nem maradnak magukra ezen a téren sem. Az egyesületek támogatott áron, havi 5.000 Ft-ért vehetnek részt a projektben, fizetési ütemezés évi két részletben történik.

Mit jelent mindez a gyakorlatban az elnök számára
  • Évente, tél végén működési támogatás igényel az egyesület a Megyei Polgárőr Szövetségtől.
  • A megítélt támogatáshoz elkészített szerződés aláírása után a bankszámlára érkezik a támogatási összeg.
  • A támogatást felhasználja, majd a költött pénzről kért számlákat a Megyei Szövetséghez beviszi, beküldi.
  • A számlák és egyéb bizonylatok alapján lekönyvelt, majd abból elkészített támogatási elszámolást aláírja.

További információ és a programban való részvételi szándék jelzése:

Szabó László
+36-30-621-6915
szabo.laszlo@polgarorseg.info