2016. március 1., kedd

Évet értékeltek a demecseri polgárőrök

Évértékelő értekezleten
Jászovics László és Váradi László
A demecseri polgárőrök is évet értékeltek a hétvégén. Váradi Lászlónak, az egyesület elnökének beszámolójából kiderül, hogy a 2015-ös évben a város rendezvényeinek segítésén kívül baleseti helyszínek biztosítása, és forgalom irányítása adott az egyesület tagjainak feladatot.

A polgárőrök kiváló munkáját bizonyítja, hogy 2015-ben az Országos Polgárőr Napon megkapták a "Polgárőr Város" kitüntető címet is.

2015 évben kiemelt figyelmet szenteltek az egyesület az idős lakosokra, riasztó berendezést osztottak ki számukra, amivel baj esetén egyetlen gombnyomással segítségért tudnak kiáltani.

A baleset megelőzési előadásokkal számos alkalommal tettek a biztonságos közlekedésért, kivették részüket az autómentes nap szervezéséből is.

A város frekventált pontjait az év minden napján visszatérő jelleggel ellenőrzés alatt tartják, a jövőben pedig a 60 fős csapat két csoportban fogja egymás váltani.

A beszámolóra meghívott résztvevők közül Jászovics László, a Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke elmondta, hogy az, hogy a demecseri egyesület 2015-ben az év polgárőr egyesülete lett az egész tagság érdeme. Megdolgoztak érte, megérdemelten nyerték el ezt a címet, méltán lehetnek büszkék erre! A megyei szövetség a maximális támogatást fogja ezután is adni számukra, tájékoztatásul pedig elmondta, hogy amint autóra lehet majd pályázni, tegyék is meg azt.

A rendezvény zárszavát a rendőrség képviseletében a demecseri őrsparancsnok adta, aki elmondta, hogy a demecseri őrs területén 50%-kal csökkent a bűncselekmények száma a tavalyi év során. Kívánja, hogy a rendőrség és a polgárőrség együttműködése a jövőben is eredményes maradjon.

A Demecseri Polgárőr Egyesület 2015. évben elért teljesítménye a weblapján visszakövethető: demecser.polgarorseg.info