2016. február 10., szerda

Ramocsaházi polgárőrök közgyűlést tartottak

Ramocsaháza Község Polgárőr Egyesülete február 5-én tartotta éves közgyűlését. A rendezvényen tiszteletét tette a rendőrség részéről Estefán László őrnagy, a Baktalórántházi Rendőrkapitányság parancsnoka, és Oláh János címzetes alezredes. Somogyi János, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, a helyi önkormányzat képviseletében Simon József polgármester, Ragányi Mihály alpolgármester, és a Képviselő Testület tagjai.

Zsíros János elnök, a vendégek és a polgárőrtársak köszöntése után beszélt a Polgárőrség ez évben végzett munkájáról. Ismertette, hogy az immár 25 éves szövetség mennyi változáson ment keresztül a negyed század alatt. Beszámolója szerint a jelenleg 35 fős Polgárőrség 2015-ben a településen megtartott valamennyi rendezvény, sportesemény lebonyolításában részt vett, gyalogos, kerékpáros és saját gépkocsival végzett szolgálattal összesen 2606 órát teljesített. A rendőrséggel közösen teljesített szolgálat 672 óra volt. Elmondta, hogy nagy szüksége lenne az egyesületnek saját tulajdonú személygépkocsira, hogy a polgárőr jelenlétet a külterületekre is kiterjeszthessék. 

Községünk polgárőrei az idei évben is fontos szerepet töltöttek be a falu közbiztonságának megőrzésében, a lakosság nyugalmának, biztonságérzetének javításában. Különös figyelmet fordítottak két korosztályra, a gyerekekre és az időskorúakra. Szolgálatuk ellátásához a helyi önkormányzattól minden segítséget megkaptak. A rendőrséggel kialakult kitűnő kapcsolat továbbra is megmaradt, a rendőri jelenlét napi szintű a faluban.

Estefán László őrnagy megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját. Elmondta, hogy Ramocsaházán az eddig is kisszámú bűncselekmény tovább csökkent, és ebben fontos szerepet játszik a rendszeres polgárőr-jelenlét. Mindezért elismerését fejezte ki. 

Somogyi János, a szervezet megyei elnöke hangsúlyozta a polgárőr-rendőr összhang fontosságát, elmondta, hogy ez Ramocsaháza vonatkozásában példaértékű. Ígéretet tett, hogy amennyiben lehetőség lesz gépkocsi beszerzésére a megyében, Ramocsaháza elsőként fog részesülni belőle. Köszönetét fejezte ki a polgárőrök családtagjainak, akik elengedték házastársukat a sokszor hajnalig tartó szolgálatra. Elismeréseképpen tárgyjutalmat adott át Bálintné Cseke Mariann, Csoma Árpád, Nagy István és Zsíros János polgárőröknek.

Az Önkormányzat nevében Simon József polgármester köszönte meg a polgárőrök önként vállalt, áldozatos munkáját és egyben további támogatásáról biztosította őket.

A rendezvény végén a résztvevők finom vacsorát fogyaszthattak el.


További képek és videó a rendezvényről: