2016. február 15., hétfő

Évet értékeltek a máriapócsi polgárőrök

Évértékelő és tisztújító közgyűlést tartott a napokban a Máriapócsi Polgárőr Egyesület. Ez az első fórum volt azóta, hogy 2015 júliusában csatlakozott a szervezethez Pócspetri is.

A jelentős taglétszámú, 45 fős civilszervezet igen fontos közbiztonsági és vagyonvédelmi feladatok ellátásában segít a rendőrségnek, az önkormányzatnak, valamint sajátos feladata is van a kegyhely nagy látogatottsága miatt. Az elnökségi és a pénzügyi beszámoló után módosult az alapszabály. Döntöttek személyi kérdésekben is: megerősítették tisztségében Lőrincz Péter elnököt, Tamás László titkárt és Zelenyák Ágnes gazdasági vezetőt.

Somogyi János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Varga Zsolt rendőr százados, a Máriapócsi Rendőrőrs Őrsparancsnoka hozzászólásukban kiemelték: különös figyelemmel kísérik ezt a szervezetet, és igyekeznek más település polgárőreivel segítséget nyújtani a búcsúk zavartalan megrendezésében. Munkájukat a megyében is jónak értékelik, a településen az egyik leghatékonyabban működő civilszervezet. A napirendek után kellemes meglepetés érte a polgárőröket, mert okleveleket, jutalmakat vehettek át.

Nagy István rendőr ezredes, a Nyírbátori Rendőrkapitányság vezetője elismerésben részesítette Rédai János, ifj. Szabó István és Nagy Attila polgárőröket. A megyei polgárőr szövetség elnöke elismerésben részesítette id. Lőrincz Péter elnököt, Tamás Ferenc, ifj. Hajas Pál és Váradi István polgárőröket. Papp Bertalan polgármester köszöntötte Karhut Antalt, aki nyolcvanévesen is aktív tagja a közösségnek, és rendszeresen vállal szolgálatot. Palóczy Lajosné díszpolgár örömmel nyújtotta át az ajándékcsomagot ifj. Lőrincz Péternek a pályázatok írásáért, amelyekkel a település is gazdagodott. A jó hangulatú közgyűlés vacsorával fejeződött be, közben Lőrincz Péter elnök a résztvevő hölgyeket virággal köszöntötte.

Palóczy Tímea