2015. november 30., hétfő

OPSZ budapesti közgyűlése

A következő öt évre is Túrós András nyugalmazott rendőr tábornok az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke, erről a szombati budapesti közgyűlés egyhangú szavazattal döntött.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint Túrós András az elmúlt időszakot a polgárőrség aranykorának nevezte, valamint úgy vélte, hogy 2012 és 2016 között a polgárőrség fejlődése csúcsára ért. Mint mondta, a korábbi húsz évben nem volt olyan változás, fejlődés az önkéntes bűnmegelőzők civil szervezetében, mint az utóbbi négy évben.

Szerinte a fejlődést segítette a kormánytól kapott 4,12 milliárd forintos támogatás, emellett pályázati forrásból 570 új járőrautót vehettek át az egyesületek. Az Országos Rendőr-főkapitányság 920 kerékpárral, 51 robogóval, illetve a lovas polgárőrök formaruhájára és üzemanyag kártyák beszerzésére 35 millió forinttal segítette a szervezet tevékenységét.

Azt mondta, az elmúlt években a polgárőrség többek között új típusú szakmai programokkal – a 250×100 Bűnmegelőzési Mintaprogram, a Külterületek biztonsága, az idősek védelme, a lakásbetörések megelőzése – járult hozzá a közbiztonsághoz, valamint helyt állt a migrációval érintett déli országrészben és részt vett az évszázad árvizének megfékezésében.

A kétezer egyesületet – ezáltal 52 ezer polgárőrt – tömörítő szövetség elnöksége, a tisztségviselők, a Felügyelő- és Ellenőrző Bizottság és az Etikai Bizottság elnökei és tagsága megválasztása után a jelenlévők elfogadták az OPSZ módosított alapszabályát.

Az OPSZ képei ide kattintva tekinthetőek meg.

További képek:

Képek: Váradi László
Szöveg: 24.hu