2015. július 17., péntek

Lovas Tagozat céltámogatásának igénylése

Tisztelt tagszervezeti egyesületek!

2012. évben megalakult az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozat. Mára több, mint 650 lovas polgárőr teljesít lovas szolgálatot, összesen 131 polgárőr egyesületben. 

A lovas polgárőrök – a többi polgárőrhöz hasonlóan – szabad idejükben látnak el bűnmegelőzési, vagy egyéb szolgálati feladatot. Az autós járőr szolgálathoz képest a lovas szolgálat több dologban jelentősen eltér. Ezek közül az egyik az, hogy a lovasok a saját költségükön tartott, és zömében a saját tulajdonukban lévő lovakon látnak el szolgálatot.

Habár a lovasok ezt a közösségük iránti elkötelezettségből teszik, lehetővé vált, hogy a szolgálat ellátásért cserében az Országos Polgárőr Szövetség hozzá tud járulni azon lovak tartási költségeihez, amelyek rendszeres járőr szolgálatot teljesítenek.

Az OPSZ Lovas Tagozat 2015. évi költségvetéséből 50.000 és 500.000 Ft közötti összeg áll rendelkezésre a megyei (fővárosi) szövetségek és a polgárőr egyesületek céltámogatására.

Az OPSZ Elnöksége által elfogadott "OPSZ Lovas Tagozat részére 2015. évre megítélt költségvetésből finanszírozott céltámogatások elosztásának módjáról" ELN/70/2015.sz. határozatban foglaltak alapján az OPSZ Lovas Tagozata a mellékelt FELHÍVÁST adja ki az egyesületek számára a lovas polgárőr tevékenység támogatására. A támogatást a szolgálatot teljesítő lovak tartásához javasoljuk adni, mégpedig oly módon, hogy a támogatás arányban álljon a teljesített, vállalt szolgálati órák számával. A támogatás csak akkor jár, ha éves szinten átlagban minimum havonta 20 óra szolgálati időt teljesít egy egyesület. A támogatás felső határa 500.000 Ft egyesületenként.

A támogatással történő elszámolás az Egyesület nevére kiállított és kifizetett számlák alapján történik. 

Csak ló-útlevéllel rendelkező ló, és polgárőr igazolvánnyal rendelkező polgárőr lovas után igényelhető a támogatás. 

Amely Egyesület még nem kérte a Lovas Tagozathoz történő csatlakozási szándékát, az igénybejelentéssel egy időben a mellékelt nyomtatvány kitöltésével jelezheti. Ez is feltétel mind a lovasokra, mind az egyesületre nézve.

Lakitelek, 2015 július 15.

dr. Rácz Adrienn
elnök

OPSZ Lovas Tagozat


Mellékletek: