2014. október 8., szerda

Polgárőrök és rendőrök közös akcióban

Fokozott ellenőrzést tartottak október 4-én, szombaton, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közútjain a rendőrök és polgárőrök. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti osztálya, az OPSZ Gépjármű Felderítési tagozatával közösen 7512 gépjárművet ellenőriztek, ennek során 39 esetben vált szükségessé rendőri intézkedés az alábbiak szerint:

  • 6 darab szabálysértési feljelentés
  • 10 darab forgalmi engedély bevonás
  • 2 pár hatósági jelzés elvétele
  • 1 darab büntető-feljelentés ittas járművezetés miatt
  • 20 fővel szemben történt helyszíni bírság kiszabása.

Az ellenőrzésben a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának állománya, a nyírbátori, a kisvárdai és a nyíregyházai rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályainak dolgozói húsz fővel, valamint az Erzsébetvárosi Közbiztonsági Polgárőrség, a zuglói, a ferencvárosi, a sződligeti, a sóstói, és a kálmánházi polgárőrség tagjai vettek részt, tizenkét polgárőrrel. 

Az OPSZ Gépjármű Felderítési tagozata által beszerzett online rendszámfelismerő „okoskamerák" üzembeállítása is a mostani ellenőrzés alkalmával történt meg. A kamerák üzemeltetése a továbbiakban is az eddig gyakorlatnak megfelelően történik, annyi módosítással, hogy lehetősége van azon polgárőrségeknek is a használatukra, akik eddig nem rendelkeztek ilyen eszközökkel.

Az akció során a rendőrség és a polgárőrség együttműködése kiváló volt.