2014. június 3., kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye országosan is legjobbak között!

"A szabolcsi polgárőrök országosan is a legjobbak között szerepelnek!" Hangzott így az OPSZ elnökének szava azon a rendezvényen, amely bár még tavasszal került megrendezésre, azonban aktualitását mind a mai napig nem vesztette.

"Évet értékelt közgyűlésén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség a megyei főkapitányság tanácstermében március 8-án rendezett tanácskozásán. Amelyen megjelent - a küldöttek és meghívott vendégek között - dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok megyei főkapitány és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke is.

Somogyi János megyei polgárőr elnök beszámolójában felemlítette: a 152 polgárőr egyesület tagsága 2013-ban mintegy 1 millió óra szolgálatot teljesített önként, minden ellenszolgáltatás nélkül! Önkéntes szolgálatuk alatt 190 elfogás, 445 tettenérés, 15.455 jelzésadás, 215 segítségnyújtás, 117 esetben eltűntek felkutatása fűződik a polgárőrök teljesítményéhez a 153.500 intézkedés során. Mindemellett embereket mentettek ki a hó fogságából, s ott voltak más rendkívüli eseményeknél is, mint tűz, belvíz, viharkárok, hiszen ők a leghamarabb mozgósíthatók! Stratégiai partnerükkel, a rendőrséggel közösen sokat tettek azért, hogy a megyében élők szubjektív biztonságérzete jelentősen javuljon.

Ezt erősítette meg felszólalásában megyei főkapitány - aki megköszönve az eddigi munkát, a következő időszakra is kérte a polgárőrök helytállását -, valamint a megyei közgyűlés elnöke is, aki kritikát is megfogalmazott azon önkormányzatok felé, amelyek nem támogatják a helyi polgárőrségeket. Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke annak a véleményének adott hangot: a szabolcsi polgárőrök országosan is a legjobbak, az elsők között vannak!"

A fenti cikk a Polgárőr Magazin 2014. április / XIX. évf. 4. számában jelent meg, a 17. oldalon, melynek szövegét fogalmazta: Tanyik József