2009. február 3., kedd

EPIR digitális fényképek

Tisztelt Polgárőrök!

Kérem az alábbiak szerint készítsék el a tagjaikról a digitális fényképet:

Fénykép elnevezése 18_helységneve_tagneve.jpg pl.: 18_nagykallo_kiss_pal.jpg ékezetes betüket ne használjanak!

A képnek állóképnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a képnek a rövidebb oldala vízszintesen, a hosszabbik pedig függőlegesen áll.

Technikailag a jó kép 225 pixel széles és 307 pixel magas. Így fognak elmenni a gyártóhoz. A rendszer megenged ettől valamennyi eltérést, úgy képarányban, mint felbontásban. Képarányban 10% eltérést fogad még el, méretben pedig 17%-al lehet kisebb, mint a fenti 225x307 pixel. Felső határ felbontásban nincsen, de a fájlméret nem haladhatja meg az 500KB-ot. Tudni kell, hogy a gyenge minőségű képek (homályos,kis felbontású vagy méretre nyomorított, tehát nem méretre szabott, hanem méretre összenyomott képek) nem mennek majd át a manuális ellenőrzési folyamaton, ezért kérjük olyan képek elküldését, amelyeken az arc jól kivehető, nem homályos, és kb. 80 %-ban kitölti a képet.

A jó képen egy jól kivehető arc látható, nyaktól vagy válltól felfele, a háttér lehetőleg fehér legyen, de legalább egyszínű (ne legyen benne fikusz, könyvespolc, tenger, disznóól). Az arcon ne legyen napszemüveg vagy egyéb, arcot takaró testékszer.

Köszönettel:

Szabó László