2021. szeptember 25., szombat

Közlekedésbiztonsági képzést szervezett a Megyei Polgárőr Szövetség


2021.09.25-én szombaton a Nyírbátori Rendőrkapitányságon került megrendezésre az Országos Polgárőr Szövetség és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) között 2021 évre megkötött támogatási szerződésben szereplő közlekedésbiztonsági képzés.

A KTI támogatásával az Országos Polgárőr Szövetség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség közös szervezésű képzésén 82 polgárőr vett részt Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből összesen.

Szomor Péter, a Sz-Sz-B Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Tóth Gábor az OPSZ igazgatási alelnöke adta át a szót.

Dr. Tóth Gábor tájékoztatta a megjelenteket az polgárőrség jelenlegi helyzetéről, a pandémia okozta nehézségekről, és örömmel közölte, hogy az utánpótlás helyzete megoldott, mert 2021 évben 1700 fővel nőtt a létszám.

Ezt követően Dr. Hudák Zsolt rendőr ezredes, Sz-Sz-B megye főkapitányának rendészeti helyettese köszönte meg a polgárőrök munkáját, és értékelte az együttműködés helyzetét, és a rendőr-polgárőr közös szolgálatok tapasztalatait. Kiemelte, hogy milyen fontos szerepe van a polgárőrségnek a rendezvénybiztosítások alkalmával. Elmondta, hogy a polgárőrök a saját településükön "kis KMB-sek", hiszen ismerik a lakosságot és a település sajátosságait.

Szikszai Tihamér rendőr alezredes, a Sz-Sz-B MRFK és Kató Zoltán rendőr őrnagy, a Hajdú-Bihar MRFK Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai tartottak előadást az aktuális közbiztonsági és közlekedésbiztonsági helyzetről és a közös szolgálatok tapasztalatairól. Az előadásokban szó esett arról is, hogy a polgárőrök hogyan tudnak szerepet vállalni a közlekedési balesetek megelőzésében.

Az előadások megtartása után konzultációra került sor, valamint a rendezvény ebéddel zárult.