2021. április 29., csütörtök

Kutyaütők nyomában a tiszarádiak

Polgárőri járőrszolgálat ellátás során Tiszarád, Kígyós nevezetű településrészen állatkínzás nyomára, Kemecse és Vasmegyer között pedig kóbor kutyára bukkantak a tiszarádi polgárőrök.

2021. április 18-án a délutáni órákban Tiszarád, Kígyós nevezetű településrészen a tiszarádi polgárőrök egy földön fekvő kerékpárra figyeltek fel, majd az erdős terület átvizsgálását követően egy fához kikötött, erősen vérző fejű kutyát találtak. 

A kutya életben volt, mellette egy hosszab bot volt a földön, amellyel feltételezhetően bántalmazták. A történtekről haladéktalanul értesítették a rendőrséget, akik a szükséges helyszíni intézkedéseket megtették, a további adatgyűjtések és tanúkutatások folyamatban vannak, a kutya elszállításáról is gondoskodtak.

A polgárőrök kis idő múlva Kemecse és Vasmegyer közötti úton egy kóbor kutyát fedeztek fel, mely szemmel láthatóan egészséges állapotban volt, azonban a megfelelő helyre szállítása érdekében értesítették a tiszarádi kutyamenhely vezetőjét, aki az állatott elszállította.