2021. február 16., kedd

Munkaértekezletet tartott a Jósavárosi Polgárőr Egyesület

2021. február 4-én délután munkaértekezletet tartott a Jósavárosi Polgárőr Egyesület. Az értekezlet a járványügyi szabályok betartásával történt, 9 fő jelenlétével, és az egyesület életében először lehetett hozzá online csatlakozni. Így a digitális világ előnyeit kihasználva a tagok a világháló segítségével aktívan végigkísérték az elhangzottakat és lehetőségük volt észrevételeiknek hangot adni, kérdéseiket feltenni.

A munkaértekezleten Márton Sándor és Kelemen András körzeti megbízott rendőr urak, Bordás Béla, a Közbiztonsági Kuratórium elnöke, Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági Kuratórium titkára is részt vett. A munkaértekezletre nagy szükség volt, hiszen a 2020-as év sikereit, nehézségeit át kellett tekinteni és számba venni a 2021-es év által kínált lehetőségeket, illetve ki kellett tűzni a célokat az idei évre.

Gördülékeny együttműködés a rendőrséggel

– Jósaváros önkormányzati képviselőjeként rendszeres kapcsolatban vagyok a Jósavárosi Polgárőr Egyesülettel. Az egyesület elnökével és valamennyi tagjával arra az álláspontra jutottunk, hogy február hónapban mindenképpen szükséges egy munkaértekezlet, ahol a tavalyi évet kívánjuk összegezni, valamint a 2021-es év kapcsolódási pontjait átbeszélni, megvitatni, hogyan tud a Jósavárosi Polgárőrség és a rendőrség továbbra is gördülékenyen, sikeresen együttműködni, továbbá egyéb, a munkaértekezleten felmerülő kérdéseket egymásnak megválaszolni, információkat megosztani – fogalmazott Nagy Szabina képviselő.


Pótolhatatlan veszteségek

A munkaértekezleten elhangzott, hogy az elmúlt év két óriási veszteséget is okozott az egyesület számára, melyből talpra kellett állni. 2 kiváló embertől kellett búcsút venni a tagoknak. Sajnos a korábbi elnököt a 2020-as év elején vesztette el az egyesület, így az új elnökre, Szabó Gergő korábbi polgárőrre hárulnak az egyesület feladatai. Az egyesület alelnökét pedig november végén búcsúztatták.

Rendezvényeket is biztosítottak

Az egyesület a tavalyi évben a vírushelyzet miatt a 7. hónaptól tudott ismét aktívan szolgálatot vállalni, és akkor olyan színvonalas rendezvényeket biztosítottak a városrész szolgálatai mellett, mint pl. a Jósavárosi Napok, a Decathlon Élménypróba, a Bringaváros, a Séta a mellrák ellen, vagy a V4 Juniors Kerékpárverseny.