2020. február 18., kedd

A nyíregyházi Bűnügyi Polgárőrség vadászik

Köztudott, hogy a 90-s évek elejétől, amióta megnyíltak a határok, szinte megduplázódott a bűncselekmények, szabálysértések száma. Nincs mit ezen vitázni, hiszen a számadatok és a tények igazolják ezt. Az életkörülmények és a gazdasági helyzetek teszik ezt azokkal az emberekkel, akik a bűnútjára lépnek. Falvakban, városokban polgárőrcsoportok alakultak azért, hogy segítség a rendvédelmi szervek munkáját, mert hát mi tagadás, a rendvédelmi állomány tagjainak a létszáma, de még az idő is kevés ahhoz, hogy mindenhol rend legyen. 

A nyíregyházi Bűnügyi Polgárőrség úgy nappal, de éjszaka is járja az utakat és nagyban vadászik. (De jól teszik!) Sikerességük eredménye, hogy több szabálysértő került már a kezeik közé. Figyelmeztetnek, védenek és emberei életet mentenek. Ezt történt a napokban is, amikor egy ittasvezető rótta a nyíregyházi utakat és a bűnügyi csoport ezt látva, levadászta őt. 

Az ittasvezetőt az sem érdekelte, hogy nemcsak önmagára, de a mellette szabályosan közlekedők épségét is veszélyeztette. Elvesztette a gépkocsija felett az uralmát, felborult és az autó kigyulladt. 

Jókor jött a segítség, hiszen a Bűnügyi Polgárőrcsoport, éppen jó időben, jóhelyen volt és kimagaslóan teljesítette munkáját, nagyobb sérülés pedig nem történt. Természetesen a rendőrség előállította az ittasvezetőt és a következmények már az ügyészség dolga. (Erről az országos híradásokban is szó esett.) 

Ne feledjük, hogy minden egyes polgárőrcsoport figyel, szolgál és véd! Mindenki vigyázzon magára és embertársaira, mert mindenkit várnak odahaza!

Hajzer Andy