2020. január 15., szerda

2246 óra szolgálatot adtak a kékcsei polgárőrök 2019-ben

Évet értékelt a Kékcsei Polgárőr Egyesület községük iskolájában. Az ünnepélyes évértékelőn tiszteletét tette Szekeres Katalin Kékcse polgármestere, Váradi László a Szabolcs-Szatmár Bereg megye Polgárőr Szövetség régió vezetője, Dr. Balogh Barnabás rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos a Kisvárdai Rendőrkapitányság vezetője, valamint a Kisvárdai Rendőrkapitányság Közlekedési Alosztály munkatársa és a Körzeti megbízottak.

Vámos György az egyesület elnöke az évértékelőben elmondta, hogy a kékcsei polgárőrök 2246 óra szolgálatot teljesítettek, ebből 545 óra vendég polgárőrségi szolgálatban a Balaton parton, Gyenesdiáson. A Kisvárdai Rendőrkapitányság Közlekedési Alosztályával kiemelkedően jó a kapcsolatuk az egész alosztály partnerként kezel bennünket. Az alosztály rendőreivel 119 óra szolgálatot adtak közös járőrözéssel. 

Jelen vannak, és segítenek a rendőröknek baleseteknél a forgalom irányításában, de 2019-ben 7 alkalommal a Katasztrófavédelemnek is segítettek, főleg a júniusi viharkárok enyhítésében. 

Tanévkezdéskor ügyeltek diákok biztonságára, november elején felügyelték a temetők rendjét. 

Segítséget nyújtottak Nyírturának a motoros fesztiválon és Demecseri Káposztás Napokon az ünnepség mindkét napján. 

Az évértékelő után a vendégek is köszöntötték az egyesület tagságát. 

Majd a közgyűlés végén tárgyjutalmat vehetett át: Szekeres Katalin polgármester, valamint önzetlen, kitartó munkájukért Lakatos Róbert, Gyorsok Dániel polgárőrök