2019. május 7., kedd

Körözés alatt álló személyt fogtak el a Tiszarádi Polgárőrök

Elfogatóparancs alapján körözött személyt elfogásában nyújtottak segítséget a Tiszarádi Polgárőr Egyesület tagjai, akik az egyesületükben kiemelt ügyként kezelik a körözött személyek rátalálása esetén a rendőrség azonnali értesítését.

Az elfogásban közreműködő polgárőrök beszámolójából megtudtuk, hogy 2019. május 3-a átlagos napnak indult a számukra. Nyíregyháza irányába tartottak délután 2 óra 15 perckor, amikor Sóstóhegy településrészen szembe jött velük egy autó, melynek előzetes ismeretük alapján felismerték körözött státuszát. Az autó anyós ülésén teljesen lecsúszva, napszemüvegben egy körözött személy lapult. Az autó már több, mint 4 éve körözés alatt állt.

A polgárőrök nem késlekedtek, telefonon bejelentést tettek a 112 segélykérő hívószámra, jelezték, hogy körözött személyt láttak. Eközben egy stop táblánál megállt az autó, melyet a polgárőrök eredeti ulticéljukat megszakítva a továbbiakban szemmel tartottak. A 112-es hívószámon bejelentkező Nyíregyházi Rendőrség ellenőrizte a körözöttnek vélt autó rendszámát, típusát, majd rendőrjárőröket irányított a helyszínre. A polgárőrök folyamatosan kapcsolatban maradtak a diszpécserrel és közölték aktuális tartózkodási helyüket. 

Végül egy dohányboltnál állt meg a körözött autó, egy férfi szállt ki abból, majd bement a dohány boltba. A női sofőr egy kevésbé forgalmas helyre parkolt le. 

A körözött autó észlelését követően, 25 perccel később megérkeztek az első járőrautóval a rendőrség munkatársai, akik igazoltatták az autóban ülő két embert. Bebizonyosodott, hogy valóban az a 42 éves férfi tartózkodik az autóban, akire csalás büntette miatt 2015. márciusában körözést adtak ki. A rendőrök kiszállították a gépjárműből és intézkedés alá vonták. Amennyiben a körözött férfi részéről a jó oldalát nézzük a történetnek, elfogása előtt közvetlenül sikerült még megkávéznia, illetve elszívnia egy cigarettát.