2019. február 21., csütörtök

TIPSOL típusu ellenőrzésben vettek részt a Kisvárdai, Kékcsei és Tiszakanyári polgárőrök


A TIPSOL ((Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) éves ellenőrzési terve alapján 2019. február 18. és 24. között rendezik meg a „European Operation Truck&Bus” kampányt. Egy héten keresztül a tehergépkocsik és autóbuszok forgalmát ellenőrzik Európa 28 országában, közöttük Magyarországon is 

Ebben a vasárnap estig tartó ellenőrzési kampányban kiváló együttműködésük révén nyújtottak segítséget a Kisvárdai Rendőrkapitányság Közlekedési Osztály dolgozóinak a Kisvárdai, Kékcsei és Tiszakanyári Polgárőr Egyesületek tagsága. A polgárőrök az egy hetes akció minden napján jelen voltak az ellenőrzések helyszínein.

A közlekedési akció elsősorban a szabálysértést, illetve szabályszegést elkövető tehergépkocsi és buszvezetőkre irányult. Az akció során az egyenruhások több sofőrnél (volt köztük tehergépkocsi vezető) gyorshajtás miatt szabtak ki bírságokat, de volt olyan tehergépjármű, amelyen a rakomány rögzítésének hiányát fedték fel. A rendőr járőrök az akció során az autóbusz és tehergépkocsi vezetők vezetési-és pihenőidőre vonatkozó előírásainak betartására is kiemelt figyelmet fordítottak.