2019. február 25., hétfő

Illegális bevándorlók Tyukodon!


2019. február 23-án az éjszaka folyamán a Tyukodi Polgárőr Egyesület szolgálatban lévő tagjai figyelmesek lettek egy a község utcáin közlekedő gépjárműre, ami hangos dudaszóval közlekedett. A gépkocsi több utcában is megjelent, ezért a polgárőrök értesítették a község körzeti megbízottját, aki segítségükre küldte a Csenger rendőrőrs járőreit. 

A község utcáin járőrözve 23 óra 20 perc körül felfigyeltek egy a községen áthaladó lengyel rendszámú gépkocsira, amit a Rákóczi úton a rendőrök a polgárőrök segítségével igazoltattak. Mint az igazoltatás során kiderült a gépkocsiban 1 fő ukrán (gépkocsivezető), 3 fő vietnámi és 1 fő bangladesi állampolgár tartózkodott. 

A rendőrök értesítették a Határrendészeti kirendeltséget, akik a helyszínre tartó úton Csengerújfaluban szintén találkoztak egy Lengyel nemzetiségű gépkocsival, amit szintén egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett 4 fő bangladesi utassal. A rendőrség kérésére a polgárőrök segítséget nyújtottak a személyek és a gépkocsi Csenger Határrendészeti kirendeltségre való előállításban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették azt a 47 éves és 19 éves ukrán állampolgárságú férfit, akiket Tyukod és Csengerújfalu belterületén embercsempészés közben fogtak el.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a nyolc illegális határátlépő a román-magyar államhatártól Nyugat-Európába szállították volna tovább.

A polgárőrök a szolgálatot hajnali 3-kor fejezték be.