2019. február 16., szombat

Évértékelő közgyűlés Máriapócs - Pócspetri

Idén Pócspetriben tartotta évértékelő közgyűlését 2019. január 25-én a Máriapócsi Polgárőr Egyesület, melynek több éve tagjai a Pócspetri Polgárőrök is. 

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Papp Bertalan a város polgármestere; Palóczy Lajosné nyugalmazott polgármester; Somogyi János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség Elnöke; Bári Ottó rendőr százados, a Máriapócsi Rendőrőrs Őrsparancsnoka; Dr. Kiss Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Baktalórántházai Járási Hivatalának Vezetője, aki maga is polgárőr. 


A közgyűlés meghallgatta Tamás László titkár, elnökségi- és Zelenyák Ágnes gazdasági vezető, pénzügyi beszámolóját. Majd ifjú Lőrinc Péter visszaemlékezett az Egyesület történetére, alakulásától napjainkig. 

Somogyi János elmondta, hogy az Egyesület kiválóan működik, a különböző Intézményekkel, az Egyházakkal, civilszervezetekkel, a lakossággal jó az együttműködésük. 

Papp Bertalan megfogalmazta, hogy ez több mint önkéntesség és köszönetet mondott az áldozatos és felelősségteljes munkáért. 

A beszámolók jóváhagyása után különböző elismerések átadására került sor. 

15 éves polgárőr szolgálatért emléklapot kapott: 
id. Lőrincz Péter, Papp Bertalan, Tamás László, Tamás Ferenc, ifj. Lőrincz Péter, Zelenyák Ágnes, Buzga László, Váradi István, Rédai János, Mester László 

10 éves polgárőr szolgálatért emléklapot kapott: 
Bakó Tibor, Bihari Gábor, id. Bihari István, Bunya Gábor, Hajas Pál, Karhut Antal, Haller Béla, Szabó Gábor, Tóth Árpád 

Elismerésben részesültek: 

Somogyi János, a Sz.-Sz.-B. Megyei Polgárőr Szövetség Elnökétől: 
Dr. Kiss Béla, Póti László, Haller Béla, id. Lőrincz Péter 

Palóczy Lajosné Máriapócs díszpolgárától: 
Buzga László 

Papp Bertalan Máriapócs polgármesterétől: 
Miklóssy András Kálmánné és Bunya Csilla 

Tamás György Pócspetri polgármesterétől: 
Kusnyér Jánosné 

A Nyírbátori Rendőrkapitányság elismerését vehette át: 
id. Bihari István, Györkös Szabolcs, Nagy Attila, Bunya Gábor, Hajas Pál, Rédai János 

Nagyné Béres Andrea, a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Intézményvezetője, a rendezvényeik biztosításában kiemelkedő tevékenységet végző 5 fő részére előzőleg ajándékcsomagot adott át. 

/Palóczy Timea/