2018. június 25., hétfő

Szabolcsi polgárőrök is óvják a balatoni strandolók nyugalmát


Már a harmadik évad, hogy szabolcsi polgárőrök adnak szolgálatot a nyári időszakban a Balaton északi partján Gyenesdiás nagyközségben, és annak strandterületén. 

A Gyenesdiás-i vendég polgárőr szolgálatot teljesítők névsora a Község háza előtt készített képpel. első sor: Hajnal Éva, Poór Mária, Horváth Kornél Gyenesdiás-i Alelnök (Vendég polgárőrök Koordinátora) Magyar Jolán, Vámos Györgyné hátsósor Vámos György (csoport Koordinátora) Bor János, Daniló László, Anda Mihály, Márton Mihály, Gravalla Máté. 

A megyénk polgárőrei a Gyenesdiási Polgárőr és Vízi Egyesület felkérésére érkeztek a magyar tenger partjára és segítenek a helyi szervezetnek a szolgálatuk ellátásában. 

Az első turnus már az idegenforgalmi szezon kezdetére időzítették, öt szabolcsi egyesület, Kékcse, Laskod, Anarcs, Kisvárda és Kemecse tizenegy polgárőre napi 8 órában végeztek önkéntes munkát a Balaton partján. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkéntesek a nyár folyamán folyamatosan turnusban váltják egymást, így Gyenesdiás nagyközség strandján a nyári szezonban mindig lesz Észak-keletről, aki segítse a helyiek munkáját.