2018. február 13., kedd

Közgyűlést tartott az Apagyi Polgárőr Egyesület


2018. január 20-án, 18:00 órától tartotta éves közgyűlését az Apagyi Polgárőr Egyesület a Művelődési Házban.

A szokásos éves közgyűlésen a tagság nagy része megjelent, továbbá részt vett meghívott vendégként a Megyei Polgárőr Szövetség képviseletében Somogyi János elnök és Váradi László régiókoordinátor, a Baktalórántházi Rendőrörstől Koncz László alezredes, örsparancsnok és Csontos András főtörzsőrmester, körzeti megbízott, valamint Kiss István polgármester úr is.

Kosztyu László egyesületi elnök éves beszámolója után a meghívott vendégek kértek szót. Mindegyikük méltatta a polgárőrség és az elnök munkáját, polgármester úr kiemelte, hogy az egyesület szerves részévé vált a község mindennapjainak, és különösen szerencsés, hogy a helyi rendezvények biztosításánál van kihez fordulniuk. A rendőrség részéről a polgárőrök és a rendőrök együttműködését és a csökkenő bűnügyi statisztikákat emelték ki. A Megyei Szövetség képviselői az elvégzett munkát és magas taglétszámot méltatták, illetve ők is kiemelték, hogy megyei szinten is példaértékű a Baktalórántházi Rendőrörs polgárőrökkel való együttműködése.

Következő napirendként a polgárőrség határvédelmi tagozatához való csatlakozásról tárgyalt a közgyűlés. Ennek lényege, hogy havi egy alkalommal, a Megyei Polgárőr Szövetség vezénylete alatt kell 3-4 polgárőrnek rendőrökkel közösen valamelyik megyei határszakaszon 3-4 órányi szolgálatot ellátnia. A tagság részéről több kérdés is érkezett a Megyei Szövetség képviselőihez, és miután minden esetben részletes és kielégítő tájékoztatást kaptak, a közgyűlés egyhangúan megszavazta a határvédelmi feladatok ellátását.

Záró napirendként jutalmak és oklevelek átadása következett. A A Megyei Szövetség részéről oklevelet és tárgyjutalmat vehetett át Kulcsár József, Badarász György, Fekó Attila és Kosztyu László. Az egyesület elnöke Bihari József, Boros József, Hegedüs Zoltán, Jancsik Attila, Korcsolai Attila, Korpás Krisztián, Kosztyu Attila, Kovács József, Molnár Miklós, Ornyik Ferenc, Orosz János, Orosz Jánosné, Orosz Sándor és Szegfű Mihály munkáját köszönte meg ajándékkal és oklevéllel.

A rendezvény fényképei: