2018. január 17., szerda

Finn módszeres ellenőrzés Kékcsén, Pátrohán és Ajakon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és az alárendeltségében működő helyi rendőrkapitányság „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzés végeztek Kékcse, Pátroha, Ajak belterület közútjain 2018. január hó 10-én. 

A közúti kontroll elsősorban az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, valamint a közúti balesetek megelőzésére irányult.

A rendőrök és a Kékcsei Polgárőr Egyesület tagjai egy nap alatt több járművezetőt ellenőriztek, akik közül 1 sofőr bizonyult ittasnak, és egy engedély nélküli vezetett, 6 fővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a polgárőrséggel közösen lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

Felhívják a járművezetők figyelmét, hogy aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, mindamellett, hogy saját és mások életét is veszélynek teszi ki, akár több százezer forintos bírságra és a járművezetéstől való eltiltásra is számíthat! Kérik ezért, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak az alkohol fogyasztásától!