2017. október 13., péntek

Tanítás nélkül is sokat tanultak a diákok Máriapócson


2017. szeptember 29-én tanítás nélküli munkanap, írta felhívásában Nagyné Béres Andrea intézményvezető, a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Máriapócson.

A gyerekek, pedagógusok, dolgozók érdeklődve várták a napot, mely különlegesnek ígérkezett. Az egész iskola mozdult.

Az első és második osztályosok egyházi túravonalat jártak be és versenyt szerveztek a Szabadidő Parkban található horgász tavaknál, Mosolygó Tamás lelki igazgató vezetésével.

A harmadikos osztályok buszjárattal Nyírbátorba utaztak, ahol előre szervezett kulturális programokon vettek részt.

Negyediktől nyolcadik évfolyamig biciklis túrára indultak a diákok, melynek célja a nyolc kilométerre lévő Szabolcs Fejedelem Lovasíjászai Egyesület parkja Magyon. Igazi történelmi és állatismereti séta volt délelőtt a megérkezés után. Nem maradt ki a lovaglás és az íjászat sem, de a különböző feladatok igazi kihívást jelentettek.

Jécsák Tibor, az Egyesület titkára a több mint száz gyermeknek és felnőttnek megpróbálta átadni azt az emberséget, a kitartást, a küzdeni tudást, a hitet, a hagyomány szeretetét, mindazt amivel és amiért létrehozták az egyesületet. Minden résztvevőnek, segítőnek köszönjük. Külön a Máriapócsi Polgárőr Egyesület részéről ifj. Lőrincz Péternek, aki nemcsak kísérte a csapatot, hanem végig velünk maradt.

Forrás és fotó: Palóczy Timea Nyíregyházi Egyházmegye