2017. augusztus 28., hétfő

Szabolcsiak is voltak vendégpolgárőrök Gyenesdiáson


A Gyenesdiás Polgárőr és Vízi Egyesület által meghirdetett „vendégpolgárőr szolgálat” ellátásán ebben az éven immár második alkalommal vették rész megyénkből polgárőrök.

Vámos György, a Kékcsei Polgárőr Egyesület vezetője és Horváth Kornél, a Gyenesdiás Polgárőr és Vizi Egyesület titkára együttműködésének köszönhetően augusztus 17-től – 24-ig tizengegy fő polgárőr teljesített bűnmegelőzési és járőrszolgálatot Gyenesdiás nagyközség strandjain, a gépkocsi parkolókban és a két strandot összekötő kerékpárúton.


Az önkéntesek munkája segítette a helyi egyesület munkáját, valamint hozzájárult a közbiztonság és a lakosság biztonságérzetének javulásához, mindemellett élvezhették a Balaton adta pihenés lehetőségét. A közös esték, főzések egy kis csapatépítő tréningre is lehetőséget adtak.


Polgárőrök összesen 496 szolgálati órát teljesítettek ott tartózkodásuk alatt. A község polgármestere, a strand igazgatója és a helyi polgárőr egyesület munkájukat megköszönte és jövőre is szíves fogadja őket. A két csoport szolgálati ideje alatt rendkívüli esemény nem történt.

A szolgálatot teljesítő polgárőrök névsora:
  • Kékcse Polgárőr Egyesülettől: Háda Mária, Katona Ferencné, Katona Eszter, Katona Ferenc, Lakatos Róbert, Lakatosné Vámos Zsuzsanna, Vámos Tibor
  • Kemecse Polgárőrség Egyesülettől: Dócs Bertalanné, Korpai Gábor Józsefné
  • Vasmegyer Polgárőr Egyesülettől: Ignéczi Tamásné