2017. augusztus 10., csütörtök

Kerékpárokat kaptak a szabolcsi polgárőrök


210 polgárőr felirattal ellátott kerékpárt adott át tegnap Papp Károly r. altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője a polgárőr egyesületek képviselőinek a hatékonyabban, eredményesebben munkavégzés, a közrend, a közbiztonság fenntartása érdekében. Az ünnepélyes átadásra a Készenléti Rendőrség alakuló terén került sor.

Papp Károly elmondta, hogy a Rendőrség az eddigiekben 1200 kerékpárral, és 150 robogóval segítette az önkéntes bűnmegelőzők, mint kiemelt stratégiai partnerek munkáját. Kiemelt stratégiai partnerünk, a Polgárőrség támogatása felelősség és kötelesség is egyben. 

Bejelentette: ezt a programot folytatva még az idén további 155 kerékpárt és 40 segédmotoros kerékpárt adnak majd át a Polgárőrségnek. Rendőrség eddig összesen 1200 kerékpárt és 150 robogót adott át a polgárőröknek. 

A 300x100 Biztonság Polgárőr Mintaprogramnak is köszönhetően immáron azokon a településeken is rend, biztonság van, ahol korábban szó érte a közbiztonságot. Ezek a kerékpárok további segítséget nyújtanak a polgárőr egyesületek közterületi szolgálatellátásához.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke társaságában jelképesen átadta az egyik kerékpárt a Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület vezetőjének, Gazdag Ferencnek. A polgárőrök nevében dr. Túrós András, az OPSZ elnöke köszönte meg a Rendőrség ajándékát.

Dr. Túrós András: Legyetek büszkék ezekre az új kerékpárokra! A ma átadott kerékpárok is azt bizonyítják: a Rendőrség komoly stratégiai partnernek tekinti a Polgárőrséget! Ha visszagondolok a korábbi évek technikai fejlesztésére, a rendőri állományból kivont járművek átadására, a Lovas Tagozat támogatására, csak a köszönet és a hála hangján szólhatok ezekről. Isten tartsa meg a jó szokásotokat, legyen folytatása 2018-ban is ennek a folyamatnak.

Az elnök szólt róla: a XX. század közepére teljesedett ki a kerékpározás fejlődése hazánkban. Azután a motorizáció fejlődése révén az autóké lett a főszerep, de ma a kerékpározás reneszánszát éli szerte a világon! Örömmel tölt el, hogy mi polgárőrök is részesei lehetünk ennek! Hiszen a kerékpáros szolgálat az, amely a legközvetlenebb kapcsolatban lehet azokkal, akiknek érdekében szolgálunk: a lakossággal! Legyetek büszkék ezekre a kerékpárokra, amelyek jelentősen javítják az egyesületek manőverezési képességét, s ezek segítségével hozzá tudtok járulni a lakosság szubjektív biztonságérzetének további javításához! Sok sikert polgárőrök! – fejezte be gondolatait az elnök.

Az ünnepélyes átadás során Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 10 biciklit kapott, melyet Somogyi János Megyei Szövetség elnöke és az alábbi polgárőr egyesületek vezetői vettek át: 
  • Nyírcsászári Lakosságáért Polgárőr Egyesület
  • Nyírkáta Közrend és Közbiztonságvédelmi Polgárőr Egyesület
  • Tiszarádi Polgárőr Egyesület
  • Varjúlapos Polgárőr Egyesület
  • Paszab Község Polgárőr Egyesülete