2017. július 1., szombat

"Polgárőr Község" címet kapott Kékcse


Az Önkéntes Polgárőrség Kékcse-i Egyesület és Kékcse Község Önkormányzata közösen, sikeresen pályázott a „Polgárőr Község” elnevezésű projektre, melynek célja azon községek önkormányzatainak elismerése, melyek vezető szerepet játszanak a polgárőr mozgalomban, valamint a helyi közrend, közbiztonság, a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében hatékony támogatói és kezdeményezői a társadalmi bűnmegelőzésnek.

A kékcsei egyesület megfelelt minden pályázati feltételnek, ugyanis a hatékonyan és eredményesen működő egyesületet Kékcse Község Önkormányzata mind anyagilag, mind erkölcsileg támogatja, rendelkeznek a képviselő-testület által is elfogadott bűnmegelőzési koncepcióval, továbbá Kékcse bűnügyi helyzete stabil, s a társadalmi bűnmegelőzés keretében jelentős fejlődést tud felmutatni, melyet a helyi bűncselekmények számának csökkenése is igazol.

A Polgárőr Község címek ünnepélyes átadására2017. június 24-én szombaton Nyíregyházán került sor, az Országos Polgárőr Nap keretében. A kékcsei oklevelet Szekeres Katalin polgármester asszony és Vámos György a Polgárőrség Egyesület elnöke vették át a helyszínen.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének döntése által, a község és lakossága biztonságát szolgáló Polgárőrség támogatásáért, a „Polgárőr Község” kitüntető címet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Kékcse kapta meg.