2017. január 9., hétfő

Felhívás - zord időjárás

Tisztelt Polgárőr Társaim!

A Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint az elkövetkezendő napokban, az országban, az éjszakai hőmérséklet továbbra is meghaladhatja a -15 C fokot, de nagy valószínűség szerint a nappali hőmérséklet is jóval fagypont alatt lesz.

A zord időjárásra való tekintettel Pintér Sándor belügyminiszter úr felkérte az Országos Polgárőr Szövetséget, hogy a polgárőrök a szolgálatuk ellátása során kiemelt figyelmet fordítsanak az egyedül élő, illetve azon idős emberekre, akik betegek és időskorúk miatt nehezen tudják ellátni önmagukat, illetve a ház körüli teendőket.

Mindezekre tekintettel kérem az egyesületi vezetőket, hogy a településükön, körzetükben szervezzék meg az idős emberek soron kívüli látogatását, ajánljuk fel a polgárőrség segítségét, különösen a tüzelő előkészítésében, a bevásárlásokban, a gyógyszerek beszerzésében, esetleges egészségügyi problémák megoldásában.

Kérem a polgárőr társaimat, hogy a polgárőrség hagyományainak megfelelően a helyi rendőri szervekkel koordináltan végezzék ezt a megtisztelő humán, karitatív tevékenységet.

Tisztelettel:

Somogyi János
elnök