2017. január 20., péntek

Migránsok bukkantak fel Csarodán

Engedély nélkül tartózkodtak Magyarország területén azok a szír migránsok, akiket polgárőr tartóztatott fel az ukrán határ mellett fekvő Csarodán.

Három idegen személyre lett figyelmes nemrégiben Kulcsár László szolgálaton kívül polgárőr, a Csarodai Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tagja. A személyeket a faluban eddig még nem látta, és megítélése szerint az öltözékük, valamint kinézetük alapján is külföldi személyeknek néztek ki.

Király Lajos egyesületi elnök tájékoztatása szerint a polgárőr azonnal értesítette a Beregsurányi Határőr Kirendeltség munkatársait, és kiérkezésükig az idegen személyeket szemmel tartotta. A megadott helyszínre kiérkező járőrök igazoltatták a személyeket, és ennek kapcsán a rendőrök megállapították, hogy mindhárman szír állampolgárságú személyek, akik engedély nélkül lépték át a határt, illetve tartózkodnak magyar területen. A rendőrök a szír férfiakat előállították.

Szintén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települést érinti az a hír is, miszerint nemrégiben szemtanúja volt egy közlekedési balesetnek Horváth Zoltán helyi polgárőr. A 41-es számú főútvonalon, Tákos és Csaroda közötti útszakaszon egy személygépkocsi az úttesten megcsúszott, majd az út menti árokba borult.

Állampolgári kötelességemnek eleget téve azonnal bejelentést tettem a 112-es segélyhívó számon – meséli Horváth Zoltán polgárőr - közben a tetejére borult gépkocsihoz mentem, ahol megállapítottam, hogy az autóban lévő 5 személy közül 3 fő megsérült, köztük két gyerek és az édesanyjuk. A mentők kiérkezéséig a sérült személyek ellátásáról személyesen gondoskodtam. A gyerekeket a saját gépkocsimba ültettem, mert abban meleg volt és segédkeztem a közben kiérkező mentőknek a sérültet ellátásában.

Forrás: opsz.hu