2016. június 22., szerda

„Polgárőr Város” címet kapott Kisvárda

A Kisvárdai Polgárőr Egyesület és Kisvárda Város Önkormányzata közösen, sikeresen pályázott a„Polgárőr Város” elnevezésű projektre, melynek célja azon városok önkormányzatainak elismerése, melyek vezető szerepet játszanak a polgárőr mozgalomban, valamint a helyi közrend, közbiztonság, a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében hatékony támogatói és kezdeményezői a társadalmi bűnmegelőzésnek.

A kisvárdai egyesület megfelelt minden pályázati feltételnek, ugyanis a hatékonyan és eredményesen működő egyesületet Kisvárda Város Önkormányzata mind anyagilag, mind erkölcsileg támogatja, rendelkeznek a képviselő-testület által is elfogadott bűnmegelőzési koncepcióval, továbbá Kisvárda bűnügyi helyzete stabil, s a társadalmi bűnmegelőzés keretében jelentős fejlődést tud felmutatni, melyet a helyi bűncselekmények számának csökkenése is igazol.

A Polgárőr Város címek ünnepélyes átadására június 18-án szombaton Sopronban került sor, az Országos Polgárőr Nap keretében. A kisvárdai oklevelet Maklári Balázs alpolgármester és Vaszily Sándor, a Kisvárdai Polgárőr Egyesület elnöke vették át a helyszínen.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének döntése által, a város és lakossága biztonságát szolgáló Polgárőrség támogatásáért, a„Polgárőr Város” kitüntető címet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egyedül Kisvárda kapta meg.





Forrás: Kisvárda Város weblapja