2016. január 14., csütörtök

Az orosi polgárőrök eltűnt személy felkutatásában segítettek

2016. január 09.-én, este 7 órakor az Orosi Polgárőr, Tűzoltó és Környezetvédelmi Egyesület járőrei telefonhívást kaptak, miszerint egy 50-es, 60-as éveiben járó orosi lakos eltűnt. A férfit idős édesanyja látta utoljára, feltehetően erősen ittas állapotban! 

Az egyesület 3 járőre és a bejelentésre kiérkező rendőrök közös erővel kezdték kutatni, és nem sokkal később meg is találták az eltűnt személyt, lakásától kb 500 méterre az út széli növényzetben. A járőrök kérdésére a férfi elmondta, hogy a körülményekhez képest jól van, fájdalma, sérülése tudomása szerint nincsen. Mivel szemmel láthatóan ittas, magatehetetlen állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak hozzá.

Az OMSZ munkatársainak kiérkezéséig - a rossz időjárási körülmények miatt tartva egy esetleges kihűléstől - a férfit a polgárőrök egy pickup típusú tehergépkocsi fedett platójára fektették, majd később a mentősöknek átadták. 

Az ismeretlen okok miatt megrongálódott kerékpárt az egyesület járőrei a férfi lakcímére szállították, ahol a mozgáskorlátozott, látszólag feldúlt idős asszonyt fellelték, tájékoztatták fia állapotáról, megnyugtatták, majd meggyőződve arról, hogy a hölgy egyedül hagyható, távoztak a helyszínről!

Broda István elnök