2015. december 15., kedd

Parlagfű elleni védekezés előadása

A Földművelésügyi Minisztérium 2015-ben átfogó parlagfű elleni fellépést kezdeményezett a "Parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának támogatása" akció keretén belül, melyben számított a Magyar Növényvédő Mérnöki Kamara és az Országos Polgárőr Szövetség segítségére és közreműködésére.

2015. december 5.-én megrendezésre kerülő előadás ennek a kezdeményezésnek volt része, melyen megyénkből több, mint 90 fő vett részt.

Az eseményt Vincze János, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg, amit Sipos Tibor főosztályvezető-helyettes (Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztály) köszöntője követett.

A bevezetőt követően Nagy Margit (gyombiológus) előadására került sor, aki a parlagfű biológiájáról, felismeréséről, védekezési lehetőségeiről beszélt. Ezt követte Vincze János előadása az allergia, pollenallergia témájában. Az előadásokat zárta Bujdos László, aki a parlagfű elleni védekezés jogi szabályozásáról beszélt.

Előadók: 

  • Nagy Margit (Sz-Sz-B M Kormányhivatal, Növény- és Talajvédelmi Osztály)
  • Vincze János (Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Sz-Sz-B Megyei Szervezte)
  • Bujdos László (növényvédelmi felügyelő Sz-Sz-B M Kormányhivatal, Növény- és Talajvédelmi Osztály)

Rendezvény képekben: